Цього тижня Netflix запускає нову функцію по всьому світу, яка дозволить користувачам перенести всі свої персоналізовані дані про перегляд на новий обліковий запис. Стрімінг рекламує цю функцію як спосіб зберігати свою інформацію, навіть якщо ви покинете власника початкового облікового запису.

«Люди переїжджають. Сім’ї ростуть. Стосунки закінчуються. Але протягом усіх цих життєвих змін ваш досвід роботи з Netflix повинен залишатися незмінним», – написав менеджер по продуктам Netflix Тімі Коштін у своєму блозі.

Ця функція вводиться в той час, коли Netflix дуже хотів би, щоб деякі з його підписників розділили свої профілі на нові облікові записи. Стрімінговий сервіс помітив, що його зростання знизилося на тлі сильної конкуренції з боку HBO Max і Disney+.

Netflix звинувачує в деяких своїх бідах передплатників, які діляться паролями своїх акаунтів з друзями та родичами. За оцінками компанії, близько 100 мільйонів домогосподарств користуються спільними обліковими записами. Netflix планує боротися з цим у 2023 році та на початку 2022 почав тестувати кілька способів зробити це в Латинській Америці.

В рамках цих випробувань Netflix спробував надати людям в Чилі, Коста-Риці та Перу можливість перенести дані свого профілю на новий обліковий запис. За словами прессекретаря компанії, це стало хітом серед аудиторії, в результаті чого Netflix тепер робить цю можливість доступною по всьому світу. До цього часу власники нових облікових записів втрачали весь доступ до своїх персоналізованих даних з раніше наданих облікових записів, включаючи історію переглядів і пропозиції.

З листопада 2022 Netflix планує запустити підписку з рекламою за $7/міс. (але поки не в Україні).