Вже декілька місяців в Мережі згадується план підписки на Netflix з рекламою. Він, звісно, буде дешевшим та матиме менше функцій. І такий дуже скоро стане реальністю.

Як повідомляє Engadget, обмежень буде більше, ніж спочатку могло здаватися. Для початку, реклама може демонструватися чотири-п’ять разів на годину, що не так мало. Її будуть показувати перед та впродовж перегляду, а довжина рекламних блоків складатиме 15-30 секунд. Звісно, буде й певний таргетинг реклами на основі країни, жанрів шоу тощо.

До того ж роздільна здатність буде обмежена до лише 720p, і з найдешевшою підпискою не можна буде завантажувати контент для подальшого перегляду — лише онлайн. Ба більше, також будуть обмеження у кількості контенту, адже не всі фільми та серіали будуть доступні для перегляду в такому пакеті (хоча в Netflix ще працюють стосовно цього).

Тож заохочень для передоплати дорожчих планів підписки вистачатиме.

Для початку тариф з рекламою випробують у 12 країнах: США, Великій Британії, Австралії, Бразилії, Канаді, Франції, Німеччині, Італії, Іспанії, Японії, Мексиці та в Південній Кореї. Його вартість становитиме $7 на місяць, а запустять його починаючи з 3 листопада.