Цього року стримінговий сервіс Netflix вперше зіштовхнувся з відчутним відтоком клієнтів та падінням доходів, тому керівництво компанії почало активно шукати нові шляхи для покращення фінансового становища. Одним із них стане поява реклами на сервісі у партнерстві з Microsoft. Окрім того, якщо раніше Netflix не переймався щодо передачі користувачами своїх паролів рідним та друзям, то тепер він починає боротися з такими практиками. В деяких країнах Латинської Америки з підписників Netfix будуть вимагати додаткові кошти, якщо вони дивляться фільми та серіали на телевізорі не в себе вдома.

Клієнтам в Аргентині, Сальвадорі, Гватемалі, Гондурасі та Домініканській Республіці буде запропоновано сплатити додаткову комісію, якщо вони користуватимуться обліковим записом Netflix понад два тижні за межами свого основного місця проживання, пише Bloomberg. Це не вплине на використання Netflix на мобільних пристроях, таких як смартфони, планшети чи ноутбуки, а також не вплине на людей у відпустці. Додавання додаткового будинку в Netflix коштуватиме 219 песо ($1,70) в Аргентині та $2,99 в інших країнах.

В Netflix пояснюють свою нову політику тим, що понад 100 мільйонів домогосподарств використовують облікові записи, оплачені іншими людьми, і називають обмін паролями однією з основних причин сповільнення зростання кількості передплатників. Компанія втратила 200 000 клієнтів у першому кварталі, і прогнозує, що втратить ще 2 мільйони у другому. Ціна її акцій цього року впала більш ніж на 65%, оскільки інвестори стурбовані тим, що стримінговий бізнес має проблеми.

«Поширений сьогодні спільний доступ до облікових записів між домогосподарствами підриває нашу довгострокову здатність інвестувати в наші послуги та покращувати їх», — пише Ченгі Лонг, директор з інноваційних проєктів Netflix, у своєму блозі.

Спільне використання паролів було особливо поширене в Латинській Америці. Тепер Netflix спробує боротися з цим, намагаючись не викликати негативної реакції в користувачів, які є платними підписниками.

В Netflix зазначають, що для визначення, чи дивиться користувач сервіс у себе вдома, або ж його обліковий запис використовують в іншому місці, компанія буде використовувати такі дані, як IP-адресу, ID-код телевізора та контролювати активність акаунту.