Симулятору водія-далекобійника Euro Truck Simulator 2 виповнилось 10 років. Боксова версія гри з’явилася у продажу 18 жовтня 2012 р., на Steam гра вийшла трохи пізніше – 16 січня 2013 р.

Euro Truck Simulator 2 майже відразу стала великим хітом, що було великою несподіванкою для авторів, які на той момент вже 10 років розробляли інші ігри такого самого плану, починаючи з Hard Truck: 18 Wheels of Steel, яка вийшла у 2002 році. Насправді ETS 2 була вже чотирнадцятою грою SCS Software про вантажівки.

За 10 років з моменту релізу Euro Truck Simulator 2 отримала 7 великих DLC, що розширили мапу майже на всю Європу, та безліч DLC з розфарбовками для тягачів та трейлерів, а також тюнінговими наборами для вантажівок різних брендів. Наразі до видання готується чергове розширення мапи – Euro Truck Simulator 2 – West Balkans. Старі регіональні DLC періодично отримують оновлення, які підтягують їх зовнішній вигляд до сучасних стандартів гри.

Euro Truck Simulator 2 виповнилось 10 років

За 10 років було продано 13 млн копій основної гри, а також близько 80 млн копій DLC. На думку VG Insights, гра заробила $132 млн, але схоже, йдеться лише про саму гру, без врахування DLC, які мали принести в декілька разів більше.

Euro Truck Simulator 2 продовжує залучати нових гравців, з часом число віртуальних водіїв в онлайн лише зростає. Наприклад, рекорд в 60 тис. гравців в онлайн ETS 2 поставила у квітні 2020 р. і оновила його у квітні 2021 р. з виходом DLC Iberia. Зараз в гру щодня грає від 35 до 45 тис. людей.

Euro Truck Simulator 2 виповнилось 10 років

З початком гарячої фази російсько-української війни SCS Software спочатку заморозила, а потім і відклала на невизначений час реліз російського DLC Heart of Russia. Це завдало компанії величезні збитки, тому що саме на Росію припадає найбільша частка гравців. Натомість студія видала DLC Ukrainian Paint Jobs Pack, усі кошти з продажу якого пішли на користь України. Наразі гра має Steam-рейтинг 97% (446 685 голосів), незважаючи на рев’ю-бомбінг з боку росіян.

SCS Software сподівається, що Euro Truck Simulator 2 буде користуватися попитом ще 10 років. А з нагоди 10-річчя проводить внутрішньоігрову подію і розігрує цінні призи. Що ж, редакція «Межі» поздоровляє SCS Software з ювілеєм та сподівається, що відразу після нашої перемоги студія таки візьметься за довгоочікуване DLC з мапою України, усієї, включаючи Луганську і Донецьку області та Крим.