На початку березня 2022 р. чеська SCS Software, автори симулятора далекобійника Euro Truck Simulator 2, висловила свою підтримку Україні, видавши невелике доповнення Ukrainian Paint Jobs Pack, усі кошти від продажу якого пішли на допомогу нашій країні (зібрано близько $85 000). Крім того, студія на невизначений термін відклала реліз майже закінченого доповнення Heart of Russia, присвяченого центральній Росії. І ось компанія висловила свої думки з приводу подальшої долі цього доповнення.

«Розробляючи наші ігри, ми намагаємося бути максимально аполітичними, захищаючи таким чином глобальну аудиторію гравців від повсякденних негараздів. Нам дуже подобається ідея, що наша спільна пристрасть до симуляторів вантажівок об’єднує людей, дозволяє віртуально відвідувати сусідні країни та насолоджуватися спільним хобі, замість того, щоб дозволяти чому-небудь роз’єднувати нас. Але оскільки DLC Heart of Russia безпосередньо стосується Росії, і оскільки так багато людей страждає, ми вирішили утриматися від випуску цього DLC, щоб воно жодним чином не сприймалося як підтримка або терпимість до агресії.

Ми твердо віримо, що гордий народ України переможе і страждання закінчаться для всіх. Несправедливість не може і не повинна перемогти. І коли настане час для України відбудовуватися та зцілятися, тоді ми спробуємо знайти спосіб, щоб DLC Heart of Russia відіграло якусь роль у цьому процесі зцілення для всіх.»

Це досить важкий для SCS Software крок, тому що студія існує за рахунок саме великих доповнень, у які вкладається дуже багато часу та ресурсів. Скасування хоча б одного з них боляче вдарить по команді. Крім того, слід розуміти, що саме у Росії знаходиться чи не найбільша спільнота фанатів гри. І досить агресивних фанатів. Саме тому коментарі під цим постом SCS Software відключені. Крім того, після такої заяви росіяни можуть влаштувати бойкот гри чи якимось іншим чином нашкодити студії.

Цікаво, що наразі невідомо, яке саме DLC для Euro Truck Simulator 2 буде наступним. Сподіваємось, що це Україна. Редакція «Межі» спробує зв’язатися з представниками студії, щоб з’ясувати це.