Через високу конкуренцію на ринку стримінгових сервісів та погіршення економічної ситуації у світі компанія Netflix переживає не найкращі часи. Вона вперше почала втрачати підписників, серед яких зростає відсоток тих, хто був підписаний на сервіс понад 3 роки. Тому не дивно, що компанія починає шукати способи для підвищення заробітку.

Зокрема, Netflix планує додати на свій стримінг рекламу, пише The Hollywood Reporter. Як повідомив Тед Сарандос, співгенеральний директор компанії, передплатники, які бажають дивитися контент Netflix за нижчою ціною, зможуть зробити це переглядаючи рекламні відео.

«Ми не покриваємо великий сегмент клієнтів, а це люди, які кажуть: Привіт, Netflix для мене занадто дорогий, і я не проти реклами», – сказав Сарандос під час панелі на міжнародному фестивалі творчості Cannes Lions. «Ми додаємо рекламний рівень; ми не додаємо рекламу в Netflix, який ви знаєте сьогодні. Ми додаємо рекламний рівень для людей, які кажуть: Гей, я хочу нижчу ціну, і я буду дивитися рекламу».

Сарандос також підтвердив, що підписки без реклами залишаться для клієнтів, які готові платити більшу ціну. Netflix поки не оголосив про нову вартість тарифів, їх поточна структура заснована на якості відео, найдорожчий дозволяє дивитися відео в 4К. Схоже, що додавання реклами в Netflix ставить за мету підняти вартість наявних підписок, зменшивши негатив тим, що у користувача залишається можливість платити як і раніше, але дивитися рекламні відео.