Нова дата запуску місії Artemis 1 запланована на 14 листопада, з 69-хвилинним вікном запуску, яке відкриється о 12:07 за східним часом, про що NASA повідомило у своєму блозі. На випадок непередбачуваної ситуації є запасні можливості запуску 16 і 19 листопада, з вікнами, що відкриваються о 1:04 ранку і 1:45 ранку за східним часом відповідно. NASA планує відкотити ракету на стартовий майданчик 39В Космічного центру імені Кеннеді у Флориді в п’ятницю, 4 листопада.

Для місії Artemis 1 ракета-носій SLS відправить капсулу Orion без екіпажу в подорож до Місяця і назад. Час повинен бути обраний таким чином, щоб сонячні панелі Orion гарантовано мали достатній доступ до сонячного світла, а капсула повинна впасти в Тихий океан у світлий час доби.

Якщо SLS стартує 14 листопада, то загальна тривалість місії становитиме близько 25 діб, а приводнення Orion очікується 9 грудня. Капсула буде піднята і ретельно проаналізована, щоб переконатися, що вона витримала. Очікується, що після повернення з Місяця Orion увійде в атмосферу Землі на швидкості понад 20 000 миль на годину (32 200 кілометрів на годину) – це найшвидша швидкість для будь-якого транспортного засобу, в якому на майбутнє планується екіпаж.

Перша з двох аварійних зупинок запуску SLS сталася 29 вересня, після того, як несправний датчик дав помилкові показники температури двигуна. Другий збій, 3 вересня, став наслідком некерованого витоку водню, що призвело до проведення 22 вересня випробування кріогенної заправки, яке виявилося успішним. Розробка SLS і Orion обійшлася приблизно в $50 мільярдів, а кожен запуск витратних ракет, як очікується, буде коштувати $4 мільярди. Будемо сподіватися, що третя спроба запуску виявиться вдалою.