Наступна спроба запуску місії Artemis 1 до Місяця може відбутися вже наступного тижня. NASA виконало всі завдання, які були поставлені перед ним, щоб вважати випробування паливної системи ракети SLS успішним.

Космічній агенції довелося випробувати додавання переохолодженого палива в баки ракети-носія, щоб перевірити ремонтні роботи, які були виконані після другої спроби запуску наприкінці серпня. Тоді наземна команда Космічного центру імені Кеннеді помітила постійний витік водню, що впливав на один з паливопроводів SLS, і намагалася тричі його усунути протягом дня. Зрештою, запуск довелося відкласти.

Через кілька днів команда визначила, що витік був спровокований короткочасним надлишковим тиском у баку прискорювача активної зони ракети SLS. Щоб запобігти повторенню подібного інциденту, команда скоригувала процедуру заповнення бака ракети паливом, яка передбачає повільнішу зміну температури й тиску, щоб запобігти швидким змінам, які могли б спричинити витік. Інженери команди також замінили ущільнювачі рідкого водню ракети після того, як виявили невелику вм’ятину на одному з них, що могло сприяти витоку.

Хоча інженери зіткнулися з іншим витоком водню під час випробування палива, їхні зусилля з усунення несправностей цього разу спрацювали та зменшили витік до «допустимих норм». Це дозволило їм провести попереднє випробування на герметичність, під час якого тиск в баку з рідким воднем був доведений до рівня, який він буде мати безпосередньо перед фактичним запуском.

Директор запуску Artemis 1 Чарлі Блеквелл-Томпсон сказав, що випробування пройшло «дуже добре» і що команда змогла виконати всі поставлені перед нею завдання. Тепер NASA оцінить дані, отримані під час випробування, перш ніж вирішити, чи може воно запланувати ще один запуск місії на 27 вересня.