Штучний інтелект навчають робити різні речі. Він грає в шахи, малює зображення (іноді доволі моторошні), підміняє обличчя, генерує голоси тощо. Наразі технології вже дозволяють навіть симулювати розмову двох людей, аби була база, за якою ШІ можна навчити.

Так, компанія Play.ht зробила випуск подкасту згенерованого штучним інтелектом Джо Рогана, який взяв інтерв’ю у також згенерованого Стіва Джобса. Для цього використовується та сама технологія, яка допомагає відтворити голос Дарта Вейдера. Тож голоси згенерованих співрозмовників виходять доволі схожими на оригінальні.

З прикладом голосу Джо Рогана проблем не було, адже є достатньо випусків його подкасту, на якому часто треную голосові функції ШІ. Записів зі Стівом Джобсом також немало, але якість може відрізнятися. На записі це відчувається, адже голос Стіва іноді стає «роботизованим», коли з Роганом це відчувається менше.

Але цікаво, що ШІ також самостійно генерував і текст розмови. Для персонажа Стіва Джобса він отримав біографію винахідника, а також всі записи його виступів, які компанія знайшла в онлайні. В результаті фейковий Джо Роган не завжди обирає слова, а фейковий Стів Джобс все одно розповідає про перевагу Apple над конкурентами та критикує Microsoft. 

Послухати запис цієї розмови можна на сайті подкасту ШІ, Spotify, або Google Podcasts.