Ілон Маск відновив угоду про купівлю Twitter за $44 млрд. Це викликало нові дебати про те, що мільярдер буде робити з сервісом, якщо стане його власником.

Маск написав на своїй сторінці, що покупка Twitter – це «прискорювач створення X, вседодатку». Подробиць він не надав. Проте раніше Маск натякав, що може запустити нову соціальну мережу на домені онлайн-банку X.com, який він заснував ще у 1999 році, та пізніше переріс у PayPal. Сам домен залишається у власності Маска, тож він певно зможе об’єднати його з Twitter.

Схоже, Маск натякає на так звані «супердодатки», які популярні в Китаї та інших частинах Азії. Першими їх запровадили такі компанії, як китайський технологічний гігант Tencent.

Термін «супердодаток» вживають для опису програми, яка часто діє як універсальний застосунок для всіх мобільних потреб користувача. Наприклад, можна замовити таксі або їжу через програму і водночас здійснювати платежі та обмінюватися повідомленнями. Це усуває необхідність мати кілька застосунків для різних функцій.

Китайський WeChat, яким керує компанія Tencent, є найбільшим супердодатком у світі, що має понад мільярд користувачів. Тож буде не дивно, що вклавши шалені кошти в купівлю Twitter, Маск може повністю змінити модель використання соціальної мережі. Проте не факт, що це допоможе залучити до неї більше користувачів та збільшити прибутки.