CD Projekt Group поділилася деякими планами з розвитку власних ігрових серій та стратегією на майбутнє.

По-перше, компанія у черговий раз оголосила цифри продажу власних ігор. Три номерні проєкти серії The Witcher досягли загального тиражу у більш ніж 65 млн копій. Cyberpunk 2077 – більше ніж 20 млн копій.

CD Projekt працює над трьома проєктами по The Witcher, сиквелом Cyberpunk 2077 та грою за новим IP

По-друге, зараз CD Projekt Group працює над 6 (!) новими проєктами. Три з них мають відношення до The Witcher, два до Cyberpunk 2077 і ще один – нове IP.

З трьох проєктів по The Witcher лише один, а саме нову трилогію The Witcher (проєкт Polaris), розробляє власне CD Projekt RED. За два інших, проєкти Sirius та Canis Majoris, відповідають інші студії. Бостонська The Molasses Flood, автори The Flame in the Flood, яких CD Projekt нещодавно придбала, та неназвана стороння студія, під керівництвом ексспівробітник CD Projekt. Canis Majoris – це велика однокористувацька рольова гра у відкритому світі. Sirius – гра поменше.

CD Projekt працює над трьома проєктами по The Witcher, сиквелом Cyberpunk 2077 та грою за новим IP

Два проєкти по Cyberpunk 2077 – це анонсоване у вересні DLC Phantom Liberty, над яким зараз працює 350 людей, та повноцінний сиквел Cyberpunk 2077 який поки що має назву Orion. Ніяких дат щодо проєкту Orion не оголошено, враховуючи DLC до Cyberpunk 2077 це буде ще дуже нескоро.

Ну і зовсім новий проєкт за новим IP має поки що назву Hadar. Гра у роботі з 2021 року, але поки на стадії концепту, над яким працює маленька команда. Це теж на 100% проєкт CD Projekt RED. Жанр та сеттінг наразі невідомі. Але…

Назви усіх нових проєктів CD Projekt пов’язані з космосом. Це назви сузір’їв та окремих зірок. То може невідомий проєкт Hadar (β Центавра — друга за яскравістю зоря в сузір’ї Центавра й одинадцята за яскравістю зоря на нічному небі) – це космічна фантастика?! Було б непогано!

Повністю презентацію CD Projekt можна подивитися тут.