Нещодавно ми вже бачили відео, де блогер тестував функцію детекції ДТП з новим iPhone 14 Pro. Тоді смартфон розпізнав аварію та відповідно на це відреагував. Але обставини були доволі типовими — машина рухалася та зазнала удару в цей момент. А от в реальному житті різних ситуацій може бути набагато більше.

The Wall Street Journal випробував нову функцію по-своєму. В сюжеті також залучили більше пристроїв та навіть посадили людину за кермо. Щоправда, це досвідчений учасник дербі на підготовленій до цього машині, але саме так цей тест можна було провести безпечно.

Для початку Майкл Беррі (Michael Berry) — той самий дербі-шибайголова — направив своє авто в Ford Taurus 2003 року. На Майклі був годинник Apple Watch Ultra, а в «салоні» закріплені iPhone 14 та Google Pixel. В середині Ford’a також залишили iPhone 14 Pro та ще один Pixel. Тут журналістка WSJ Джоанна Стерн (Joanna Stern) одразу наголосила, що Apple активує функцію за замовчуванням, тоді як в Pixel її потрібно увімкнути власноруч. Далі почалася робота Майкла.

Лобове зіткнення із Taurus, який стояв на місці, розпізнав лише годинник. З невеликою затримкою у 5-10 секунд він запропонував викликати допомогу та почав 10-секундний відлік до автоматичного зв’язку з рятувальниками. iPhone не спрацював, тому що в цей момент був синхронізований з годинником, і логічно у другому виклику не було обов’язкової потреби. Pixel це зіткнення проігнорував.

Але що важливіше — пристрої в Taurus також. Смартфони вимірюють прискорення та тиск у салоні, а також реагують на гучні звуки. До того ж алгоритму допоможуть зорієнтуватися підключення до автівки та рух. А Taurus просто стояв на місці.

Через ще пару спроб Pixel, який був в автівці Майкла, все ж відреагував на зіткнення. А Ford ситуація повторювалася — тиша.

Далі експеримент продовжили з більшим Dodge Caravan 2008 року. Перед зіткненнями на ньому трохи проїхалися, щоб смартфони змогли зафіксувати рух. Також в ньому зачинили вікна, чого у випадку з Taurus не зробили.

Годинник знову засік удар. А от в Dodge жоден з телефонів цього не зробив.

Речник Apple цю ситуацію прокоментував. За його словами, в таких умовах смартфону дійсно могло не вистачити даних для точного спрацювання функції. Смартфон знову-таки не мав зв’язку з автівкою, а вона не проїхала достатню відстань, щоб ШІ смартфона впевнився в мандрівці. Схожий коментар дали й в Google.

Тобто, висновок простий та доволі очікуваний — смартфони не відреагують на всі можливі ситуації. Є випадки, в яких не варто очікувати 100-відсоткової реакції смартфона на ДТП. Наприклад, коли користувач щойно виїхав зі стоянки та одразу зупинився на червоне світло чи перед знаком обов’язкової зупинки, і саме в цей момент з якогось боку в його авто вріжеться інше, ШІ на цей момент може бути не впевненим, що це трапилося саме під час їзди.