Однією з нових функцій iPhone стала детекція потрапляння в ДТП. За допомогою вбудованих сенсорів та GPS смартфон здатен «зрозуміти», що сталася аварія, після чого може викликати екстерні служби на місце події, якщо раптом власник не в змозі зробити це самостійно. Хвиля оглядів iPhone 14 Pro минулого тижня ніяк не розкривала цю функціональність, але в інтернеті завжди знайдеться той, хто на власному досвіді перевірить і таке, щоб іншим не довелося.

Українсько-американський ютубер Тарас Максимук на своєму каналі TechRax займається тим, що трощить різні ґаджети. Тож кому, як не йому перевірити таку функцію iPhone.

Для такої перевірки новенький iPhone 14 Pro було закріплено в автівці, яка в полі мала зіткнутися з залишками іншої. Що саме й підготували Тарас зі своїми друзями. Результат можна побачити у короткому відео (основні події починаються з 3:40):

Це та сама функція, яку перевіряти на власному досвіді вкрай не хотілося б. Але такий експеримент показав, що вона працює. В результаті двох спроб смартфон дійсно зафіксував зіткнення та з невеликою затримкою почав би викликати служби допомоги, якби цей процес не зупинили.

Нагадаємо, деякі Android-смартфони також вже давно мають таку функцію.