На своєму щорічному вересневому заході Amazon показала не тільки новий Kindle Scribe, але й нове, вже п’яте покоління компактних “розумних” динаміків Echo Dot. Вони зберігають сферичний дизайн минулого покоління, яке було представлене ще у 2020 р., але були сильно оновлені “всередині”.

Так, в новому спікері реалізована нова звукова архітектура, завдяки чому він “видає” вдвічі більше басів порівняно з попередньою моделлю, обіцяє Amazon. Також у ньому використовується власний чип Amazon AZ2 Neural Engine, який робить спікер ще “розумнішим”, встановлений новий температурний сенсор і додані нові жести керування.

Amazon представила п’яте покоління сферичних спікерів Echo Dot

Крім того, нові Echo Dot можуть використовуватися як розширювачі Wi-Fi у власній системі Amazon — Eero Mesh. У версії спікера з годинником (Echo Dot with Clock) був оновлений дисплей — він став яскравішим, отримав вищу роздільну здатність і тепер може показувати більше інформації, наприклад, назву треку та ім’я виконавця, події з календаря або прогноз погоди.

Звичайний спікер отримав додатковий кольоровий варіант — темно-синій (Deep Sea Blue), ціна залишилася незмінною, $49,99. У версії з годинником також є новий колір — ніжно-голубий (Cloud Blue), її ціна становить $59,99. Крім звичайних версій, у лінійці з’явилися моделі для дітей – Echo Dot Kids. Вони виконані у дизайні іграшкових сови або дракона і можуть “спілкуватися” з дітьми відповідними голосами. Echo Dot Kids також коштує $59,99, у ціну входить річна передплата на сервіс Kids Plus.

Amazon представила п’яте покоління сферичних спікерів Echo Dot

Amazon вже приймає попередні замовлення, надсилати їх планується наступного місяця.