Саме про це розповідає видання AUTOCAR. Вже до кінця нинішнього десятиріччя, чеська компанія має презентувати наступника свого бестселера – і це буде електромобіль з умовною назвою Skoda Octavia EV. Причому до цього часу, компанія Skoda встигне запустити декілька нових електромобілів: серійне втілення Skoda Vision 7S, компактний електромобіль для міста тощо.

Наразі важко стверджувати, як саме буде побудований електромобіль Skoda Octavia EV; можливо, для нього використають загальну платформу МЕВ. Але вже зараз відомо, що нинішнє покоління Skoda Octavia збережеться для деяких ринків продажів – де будуть дозволені традиційні ДВЗ.

Адже суть всіх трансформацій полягає у тому, що з 2035 року у більшості європейських країн буде заборонено продаж автомобілів з бензиновими або дизельними двигунами. То ж до цього часу потрібно максимально перейти на електромобілі. Представники компанія Skoda очікують, що вже до 2030 року саме електромобілі будуть надавати 70% прибутку – і далі доля буде лише зростати.