Apple може ввести нову схему найменування, коли випустить iPhone 15 в наступному році, замінивши нинішнє брендування Pro Max на Ultra. Про це повідомляє відомий інсайдер Apple Марк Гурман з Bloomberg, який також очікує, що iPhone 15 прийде з деякими «великими змінами», включаючи порт USB Type-C.

Назва Pro Max вперше з’явилася в iPhone 11 у 2019 році, і додавання брендингу Ultra в лінійку iPhone не було б несподіванкою. Раніше в цьому місяці Apple вже випустила новий годинник Watch Ultra, а також додала цю назву до свого процесора M1 Ultra. Компанія також внесла незначні зміни у свою схему найменування з iPhone 14, повернувши назву Plus, що в останнє використовувалася в iPhone 8 Plus.

iPhone 14 не виповнилося ще й місяця, але вже почали ходити інші чутки про iPhone 15. Аналітик ланцюжка постачання Росс Янг прогнозує, що новий Dynamic Island може стати стандартним для всіх моделей iPhone 15 – не тільки для моделей Pro і Pro Max (або Ultra). Також ходять чутки, що iPhone 15 буде оснащений USB Type-C замість фірмового порту Lightning від Apple. Гурман пише, що компанія вже почала тестувати нову функцію напередодні впровадження в ЄС закону, який вимагатиме, щоб всі нові смартфони мали порти USB Type-C до осені 2024 року.

Після запуску iPhone 14 Apple збирається завершити рік безліччю нових Mac, включаючи оновлений комп’ютер Mac Mini з процесорами M2 і M2 Pro, 14-дюймові та 16-дюймові ноутбуки MacBook Pro з чипами M2 Pro і M2 Max, а також 11-дюймові та 12,9-дюймові планшети iPad Pro з M2. Компанія, скоріше за все, не буде проводити в наступному місяці презентацію цих пристроїв, як очікувалося раніше. Гурман вважає, що Apple може випустити свої продукти в набагато менш цікавих форматах, включаючи пресрелізи, оновлення вебсайту та брифінги для ЗМІ.