Генеральний директор Google Сундар Пічаї порадив співробітникам не ототожнювати задоволення з грошима під час спілкування з ними на зустрічі TGIF (Thank God It’s Friday), яка пройшла у Нью-Йорку, повідомляє CNBC. На ній співробітники нібито запитали Пічаї, чому компанія «обкрадає» їх, скорочуючи бюджети на відрядження та бонуси, в той час, коли «Google має рекордні прибутки та величезні грошові резерви».

«Як мені це сказати?» – почав свою виважену відповідь Пічаї – «Послухайте, я сподіваюся, що всі ви читаєте новини ззовні. Той факт, що ми стали трохи відповідальнішими через одну з найскладніших макроекономічних ситуацій за останнє десятиліття, я думаю, що важливо, щоб ми, як компанія, об’єдналися, щоб пережити такі моменти».

У липні компанія Alphabet повідомила, що другий квартал поспіль її прибуток і виручка виявилися слабшими, ніж очікувалося, а зростання продажів в третьому кварталі, як очікується, буде виражатися однозначними цифрами, в порівнянні з ростом більш ніж на 40% роком раніше. Пічаї визнав, що не лише економіка спричинила проблеми в Google, але й бюрократія в компанії, яка зростає.

З усім тим, під час зустрічі він нібито звучав роздратовано і нагадав співробітникам, що «ми не завжди можемо вибирати макроекономічні умови».

Після того, як під час пандемії кількість співробітників компанії різко зросла, фінансовий директор Рут Порат заявила на початку цього року, що вона очікує, що деякі економічні проблеми збережуться в найближчій перспективі. Google скасував наступне покоління свого хромбука Pixelbook і скоротив фінансування внутрішнього інкубатора Area 120.

У липні Google розпочав кампанію під назвою «Спринт простоти» (Simplicity Sprint), метою якої є збір ідей від своїх більш ніж 174 000 співробітників про те, як «швидше досягти кращих результатів» і «усунути перепони». Раніше в цьому місяці Пічаї заявив, що сподівається зробити компанію на 20% продуктивнішою, сповільнивши найм і інвестиції.

Одне з найпопулярніших запитань, заданих співробітниками на зустрічі, було адресовано Пічаї та містило пропозицію деталізувати коментар щодо підвищення продуктивності на 20%.

«Можливо, ви планували найняти ще шістьох людей, але, можливо, вам доведеться обійтися чотирма, і як ви збираєтеся це зробити? Відповіді будуть різними для різних команд» – відповів Пічаї.

Пічаї сказав, що керівництво аналізує понад 7 000 відповідей, отриманих від працівників щодо пропозицій, які вони надали в рамках програми «Спринт простоти».

«Іноді ми маємо процес запуску продукту, який, ймовірно, за багато років став складнішим, ніж, можливо, повинен бути», – сказав Пічаї. «Чи можемо ми подивитися на цей процес і, можливо, прибрати два кроки, і це буде прикладом того, як зробити щось на 20% ефективнішим? Я думаю, що всі ми, долучившись до цього на всіх рівнях, зможемо допомогти компанії. У нашому масштабі ми не зможемо розв’язати цю проблему, якщо підрозділи команд усіх розмірів не будуть працювати краще».

Пічаї також коротко згадав про нещодавнє опитування співробітників, в якому вони розкритикували бюрократію, що зростає в компанії.

Ще одне питання співробітників стосувалося того, як компанія буде ділитися своїми планами щодо потенційного скорочення робочих місць, після того, як просочилися новини про відмову від Pixelbook і скорочення в Area 120, які вплинули на «здатність працівників зосередитися на роботі». Пічаї у відповідь сказав, що «спробує повідомити компанію про найбільш важливі оновлення».

Гендиректор Google ухилився від відповідей на питання співробітників про скорочення витрат на оплату праці керівників. Торік він отримав загальну зарплату в розмірі $6,3 мільйона, в той час, як інші топменеджери заробили понад $28 мільйонів.

Пічаї торкнувся ширшої теми скорочення витрат і зазначив, що культура Google все ще може бути приємною, навіть якщо деякі речі, як, наприклад, певні бонуси, будуть забрані.

«Я пам’ятаю, коли Google був маленьким і задиристим», – сказав Пічаї. «Не завжди було весело – ми не повинні ототожнювати задоволення з грошима. Я думаю, що ви можете зайти в стартап, який важко працює, і люди можуть отримувати від цього задоволення, і це не повинно завжди прирівнюватися до грошей».

Наприкінці зустрічі Пічаї відповів на питання про те, чому компанія перейшла від «швидкого найму і витрат до не менш агресивного скорочення».

«Я трохи стурбований тим, що ви вважаєте, що ми пішли на агресивну економію витрат», – сказав він. «Я думаю, що важливо, щоб ми не відривалися від реальності. В таких умовах потрібно дивитися на речі в довгостроковій перспективі».

Він додав, що компанія «як і раніше інвестує в довгострокові проєкти, такі як квантові обчислення», і зазначив, що в часи невизначеності важливо «бути розумними, бути економними, бути ощадливими, бути ефективнішими».