Google запускає нову програму під назвою Simplicity Sprint, щоб підвищити ефективність та покращити зосередженість співробітників у невизначеному економічному середовищі, повідомляє CNBC.

Як стало відомом, минулої середи Alphabet провела регулярну зустріч з працівниками, тон наради став дещо нагальним, оскільки співробітники компанії висловили стурбованість звільненнями. При цьому генеральний директор Google Сундар Пічаї, повідомив співробітникам, що продуктивність компанії не така, якою вона повинна бути, навіть з наявною кількістю працівників.

«Я хотів надати додатковий контекст після результатів наших прибутків і також попросити вашої допомоги», — почав Пічаї, посилаючись на звіт компанії про прибутки за 2 квартал. «Зрозуміло, що ми зіткнулися зі складним макросередовищем із ще більшою невизначеністю попереду».

Він додав: «Існують реальні занепокоєння, що наша продуктивність у цілому не така, як має бути для тієї чисельності персоналу, яку ми маємо». Він попросив співробітників допомогти «створити культуру, яка буде більше зосереджена на місії, більше зосереджена на наших продуктах і клієнтах. Нам слід подумати про те, як ми можемо мінімізувати відволікання та справді підвищити планку досконалості продукту та продуктивності».

Це сталося після того, як у вівторок компанія повідомила про другий квартал поспіль із гіршими, ніж очікувалося, прибутками та доходами. Зростання доходу сповільнилося до 13% у кварталі з 62% роком раніше, коли компанія отримувала вигоду від відновлення роботи після пандемії, а споживчі витрати зростали. Фінансовий директор Рут Порат сказала, що очікує, що деякі проблеми залишаться в найближчій перспективі, але компанія не дає офіційних вказівок.

Це також сталося після того, як Пічаї нещодавно оголосив, що сповільнить темпи найму та інвестицій до 2023 року, попросивши співробітників працювати «з більшою швидкістю» та «більшим голодом», ніж потрібно «у сонячні дні».

«Я хотів би отримати всю вашу допомогу», — сказав Пічаї, звертаючись до більш ніж 170 000 штатних співробітників.

З цією метою Пічаї представив ініціативу Simplicity Sprint для краудсорсингу ідей для швидшої розробки продуктів. «Спринт» — це термін, який часто використовують у розробці програмного забезпечення та технологічні стартапи для позначення коротких цілеспрямованих поштовхів до спільної мети.

Пічаї сказав, що компанія очікує від співробітників, що вони поділяться своїми ідеями до 15 серпня за допомогою внутрішнього опитування.

Це спроба для компанії «швидше отримати кращі результати», — сказав Пічаї під час зустрічі. Опитування, питання якого отримали в CNBC, показує, що воно також може бути використано для скорочень в певних сферах.

Запитання в опитуванні включають: «Що допоможе вам працювати з більшою чіткістю та ефективністю, щоб обслуговувати наших користувачів і клієнтів? Де потрібно прибрати «лежачих поліцейських», щоб швидше досягати кращих результатів? Як нам позбутися зайвого та залишатися підприємливими та зосередженими, коли ми розвиваємося?».

Опитування серед співробітників також виявилося потрібним, оскільки компанія намагається послабити напругу між працівниками та керівниками після того, як щорічне опитування Googlegeist показало, що співробітники поставили компанії особливо погані оцінки щодо оплати праці, просування по службі та управління.

У травні компанія оголосила, що перегляне свій процес оцінки ефективності, що призведе до підвищення зарплат, водночас сподіваючись зменшити бюрократію навколо компенсацій та підвищення.

На загальній зустрічі керівники також обговорили занепокоєння співробітників щодо можливих звільнень. Одним із найпопулярніших запитань було: «У світлі заяви Сундара про те, що зосередження Google «означає консолідацію там, де інвестиції перетинаються, а також оптимізацію процесів», чи варто очікувати звільнень?»

Пічаї передав запитання директору з персоналу Google Фіоні Чікконі. Вона сказала, що хоча компанія все ще наймає працівників і не планує нових звільнень на цей час, вона не виключає цього.

У другому кварталі компанія Alphabet повідомила, що кількість її штатних працівників зросла на 21% до 174 014 штатних співробітників у порівнянні з 144 056 роком раніше. Проте минулого місяця компанія заявила, що сповільнить темпи найму та інвестицій до 2023 року, а генеральний директор Сундар Пічаї сказав співробітникам у записці: «Ми не захищені від економічних негараздів».