Компанія Google вирішила відмовитися від подальшого випуску ноутбуків Pixelbook та навіть розпустила команду, яка займалася їхнім проєктуванням, повідомляє The Verge. Нова модель в цій лінійці мала дебютувати наступного року, але проєкт був скорочений в рамках нової політики економії в середині Google.

Ще декілька місяців тому Google планувала продовжити роботу над Pixelbook. Напередодні щорічної конференції для розробників I/O, керівник апаратного забезпечення Google Рік Остерлох казав The Verge, що «ми збираємося робити Pixelbook в майбутньому». Але він також визнав, що ринок Chromebook змінився з 2017 року, коли була випущена перша модель лінійки.

Сундар Пічаї, генеральний директор Google, протягом декількох місяців говорив, що має намір уповільнити найм та скоротити деякі проєкти по всій компанії. «У деяких випадках це означає консолідацію там, де інвестиції перетинаються, та оптимізацію процесів», – написав він у липневому листі до персоналу Google. «В інших випадках це означає призупинення розробки та перерозподіл ресурсів у більш пріоритетних областях». Команда проєкту і сам Pixelbook стали жертвами цієї консолідації та перерозподілу.

«Google не ділиться планами щодо майбутніх продуктів або інформацією про персонал; однак ми прагнемо створювати та підтримувати портфель продуктів Google, які є інноваційними та корисними для наших користувачів», – сказала Лора Брін, менеджер з комунікацій Google, в коментарі виданню The Verge. «Що стосується наших співробітників, то в періоди, коли ми змінюємо пріоритети, ми працюємо над тим, щоб перевести членів команди між різними підрозділами та сервісами».

Компанія Google витратила майже десятиліття, починаючи з першого Chromebook Pixel у 2013 році, намагаючись довести світові, що Chromebook високого рівня з цінником вище $1000 – це гарна ідея. Тому Pixel та пізніші моделі Pixelbook були нішевими пристроями з високими цінами, які не мали великого впливу на ринок ноутбуків. Проте варто зазначити, що кількість якісніших та дорожчих моделей Chromebook постійно збільшувалася, тому можна вважати, що команда Pixelbook виконала свою місію, довівши, що покупцям можуть бути цікаві не тільки найдешевші моделі з Chrome OS.