Але для цього доведеться піти на певні компроміси.

Нагадаю, iPhone 14 Pro став першим смартфоном Apple з підтримкою режиму Always-on Display. Але Apple не була б собою, якби не реалізувала цю функцію по-своєму. Тож замість демонстрації мінімалістичного годинника з датою, до яких ми звикли на Android-смартфонах, iPhone 14 Pro знижує яскравість, насиченість та контрастність ваших шпалер на екрані блокування, залишаючи дату, годинник і віджети. Для багатьох користувачів такий варіант виявився занадто відвертаючим увагу, адже постійно здається, що екран смартфона активний.

Apple не надала користувачам можливості налаштовувати режим Always-on Display, тож можна або відключити його, або змиритись з такою реалізацією. Проте з’явився ще один варіант, який все ж дозволяє увімкнути чорно-білий режим Always-on Display. Для цього потрібно буде активувати режим Focus (Зосередження) і опцію Dim Lock Screen (Затемнювати під замком).

iPhone 14 Pro все ж дозволяє увімкнути чорно-білий режим Always-on Display

Щоб увімкнути цю функцію, необхідно перейти в Settings (Параметри) > Focus (Зосередження) > [обрати один з режимів Focus] > Options (Параметри) > активувати Dim Lock Screen (Затемнювати під замком). Після цього, коли у вас буде включений цей режим Focus, функція Dim Lock Screen буде затемнювати увесь екран, залишаючи тільки час, дату і віджети (якщо ви їх додавали).

Звісно, є декілька мінусів такого рішення. По-перше, ваш смартфон постійно має перебувати в режимі Focus. По-друге, в нижній частині екрана буде видно надпис, що режим Focus включено. По-третє, функція Dim Lock Screen робить шпалери екрана блокування розмитими.

Навряд чи таке рішення буде популярним серед користувачів iPhone 14 Pro, але завжди приємно мати альтернативу. До того ж не виключено, що Apple прислухається до відгуків й додасть у майбутніх версіях iOS можливість більш детального налаштування режиму Always-on Display.