У заяві, опублікованій у своїх соціальних каналах, студія Rockstar заявила, що «вкрай розчарована» тим, що подробиці про гру були поширені таким чином, і запевнила, що витік не призведе до затримки GTA 6.

«Нещодавно ми постраждали від мережевого вторгнення, в ході якого несанкціонована третя сторона незаконно отримала доступ і завантажила конфіденційну інформацію з наших систем, включаючи ранні кадри розробки наступної Grand Theft Auto», – йдеться в повідомленні.

«На цей час ми не передбачаємо ніяких перебоїв в роботі наших ігрових сервісів, а також ніякого довгострокового впливу на розвиток наших поточних проєктів».

«Ми вкрай розчаровані тим, що будь-які деталі нашої наступної гри стали відомі вам таким чином. Наша робота над наступною грою Grand Theft Auto продовжиться за планом, і ми, як і раніше, прагнемо надати вам, нашим гравцям, досвід, який дійсно перевершить ваші очікування».

«Незабаром ми знову повідомимо всім новини та, звичайно ж, належним чином познайомимо вас з наступною грою, коли вона буде готова. Ми хочемо подякувати всім за постійну підтримку в цій ситуації».

Нагадаємо, що в інтернеті опинилися понад 90 відео з геймплеєм гри GTA 6, після чого материнська компанія Rockstar, Take-Two, почала боротьбу за їх видалення.

На вимогу Take-Two з YouTube було видалено більшість відеороликів. Окрім того, двом найбільшим онлайн-спільнотам, присвяченим Grand Theft Auto, надійшла вимога видалити будь-які посилання на відео з GTA 6.

Багато розробників висловили публічну підтримку Rockstar після витоку інформації, найбільш значущою з яких стала заява корпоративної віцепрезидентки Xbox Сари Бонд.

Бонд висловила солідарність з командою розробників гри у Твіттері, написавши, що вона співчуває тому, як неприємно, мабуть, ділитися своєю роботою до того, як вона буде готова до показу.

«Мої думки з командою Rockstar Games», – написала Бонд. «Це може засмучувати, коли проєкт, над яким ви наполегливо працювали, щоб порадувати шанувальників, розкривається і критикується ще до того, як він буде готовий. Я знаю, що вони створюють щось особливе і не можу дочекатися, щоб випробувати GTA 6, коли вона буде офіційно представлена».