Google скасував половину проєктів свого інкубатора Area 120

Минулого тижня на конференції Code гендиректор Google Сундар Пічаї заявив, що технологічна компанія повинна стати на 20% ефективнішою. Деякі представники індустрії сприйняли це як натяк на скорочення штату. Тепер такий прогноз справді може збутися, повідомляє TechCrunch. Йдеться зокрема про інкубатор досліджень і розробок, більш відомий як Area 120.

Google повідомив співробітникам Area 120 про «скорочення в силі», яке призведе до того, що розмір інкубатора зменшиться вдвічі. Раніше в ньому було 14 проєктів, а тепер їх скоротили до семи. Співробітникам повідомили, що їм потрібно буде знайти нову роботу в Google до кінця січня 2023 року, інакше їх буде звільнено. 

За словами керівника Area 120 Еліаса Романа, підрозділ прагне зосередитись лише на проєктах, орієнтованих на штучний інтелект, на відміну від свого попереднього мандату на стимулювання інкубації продуктів для всього Google.

«Area 120 — це власний інкубатор для експериментальних нових продуктів. Група регулярно запускає та припиняє проєкти, орієнтуючись на найперспективніші можливості», — сказав представник Google. «Нещодавно ми поділилися інформацією про те, що Area 120 зосередиться на проєктах, які базуються на глибоких інвестиціях Google у штучний інтелект та мають потенціал для розв’язання важливих проблем користувачів. У результаті Area 120 згортає кілька проєктів, щоб звільнити місце для нової роботи. Постраждалі члени команди отримають підтримку під час вивчення нових можливостей у Google».

Протягом багатьох років відділ випустив низку успішних продуктів, включаючи ігрову платформу HTML5 GameSnacks, тепер інтегровану з Google Chrome, конкурента AirTable під назвою Tables, який перейшов у Google Cloud, платформу розмовної реклами AdLingo на основі штучного інтелекту, яка також перейшла в Cloud, відеоплатформи Tangi та Shoploop, які увійшли до Google Search і Shopping відповідно, вебдодаток для подорожей Touring Bird, що перейшов у Commerce і платформу для технічних інтерв’ю Byteboard.