Canon змушена розповідати клієнтам, як обійти попередження DRM у своїх принтерах через брак чипів для картриджів

Компанія Canon, що займається в тому числі випуском принтерів та друкарських чорнил, через дефіцит чипів змушена продавати картриджі без чипів DRM. Тому їй довелося пояснювати клієнтам, які не перейшли на використання сторонніх резервуарів з чорнилами, як обійти захист DRM у своїх принтерах, щоб використовувати власні оригінальні картриджі.

Ми цінуємо вас як клієнта та постійного користувача продуктів Canon. Через постійну глобальну нестачу напівпровідникових компонентів компанія Canon зараз натрапляє на труднощі у пошуку певних електронних компонентів, які використовуються в наших витратних матеріалах для наших багатофункціональних принтерів (БФП). Ці компоненти відповідають, наприклад, за такі функції, як визначення рівня тонера, що залишився. Щоб забезпечити безперервне та надійне постачання витратних матеріалів, ми вирішили постачати витратні матеріали без напівпровідникових компонентів до відновлення їх нормального рівня постачання. Це не має негативного впливу на якість друку, але деякі додаткові функції, як, наприклад, виявлення рівня тонера, може бути порушено.

Інструкції, надані Canon, доволі прості та в основному пропонують ігнорувати обтяжливі повідомлення про помилки. В цьому плані компанія більш лояльна та не блокує використання картриджів сторонніх виробників, на відміну від HP, яка не тільки блокує картриджі без свого DRM, а ще й прив’язує їх до використання в певному регіоні.

Більше коментарів!