Керівництво Google розпочинає кампанію з підвищення ефективності в масштабах всієї компанії, щоб зробити бізнес цифрової реклами та хмарних обчислень на 20% продуктивнішим. Виступаючи на конференції Code Conference в Лос-Анджелесі, Сундар Пічаї, генеральний директор Google і його материнської компанії Alphabet, вказав на економічні шторми на горизонті, повідомляє The Register

«Чим більше ми намагаємося зрозуміти макроекономічну [ситуацію], тим більше ми відчуваємо себе дуже невпевнено», – сказав він. «Макроекономічні показники пов’язані з витратами на рекламу, споживчими витратами й так далі».

Менеджмент Google має намір задіяти внутрішні важелі, щоб налаштувати бізнес та зробити його економнішим і, можливо, працювати більш злагоджено, намагаючись застрахуватися від невизначеності. Пічаї визнав, що Google рухається «повільніше» після того, як найняв тисячі людей під час пандемії. Робоча сила Google становила 118 988 осіб у 2019 році, зросла до 156 500 осіб у 2021 році, а зараз досягла 174 000 осіб.

Google, як і багато інших технологічних компаній, сповільнила найм з липня, а минулого місяця закликала персонал генерувати ідеї для підвищення продуктивності в рамках ініціативи Simplicity Sprint. Пічаї тоді сказав, що він був стурбований, враховуючи чисельність персоналу, «наша продуктивність у цілому не така, як має бути».

Це сталося після того, як за підсумками другого кварталу календарного року прибуток компанії був на 13% вищим, ніж роком раніше, і склав $69,69 мільярда, що трохи нижче консолідованих оцінок аналітиків і свідчить про деяке уповільнення темпів зростання порівняно з попередніми кварталами.

Виступаючи на конференції Code Conference, Пічаї сказав, що дуже важливо, щоб менеджери Google розставляли пріоритети в роботі над правильними речами, а їхні співробітники були дійсно продуктивними – «щоб вони могли впливати на те, над чим працюють».

«У всьому, що ми робимо, ми можемо бути повільнішими у прийнятті рішень, – заявив Пічаї. – Ви дивитеся на це з усіх сторін та маєте зрозуміти, як зробити компанію на 20% продуктивнішою».

Він додав: «Іноді є сфери, в яких можна досягти прогресу, [де] у вас є три людини, які приймають рішення, розуміючи, що скорочення до двох або одного підвищує ефективність на 20%».

Згідно з інсайдерським повідомленням, минулого тижня генеральний директор сказав співробітникам на щомісячних загальних зборах, що він має намір «спростити» організацію.

«Я бачу так багато можливостей попереду, і я думаю, що ми можемо продовжувати масштабуватися і досягати значного впливу, – продовжив розмірковувати Пічаї. – Але для цього нам потрібно спростити компанію і управляти складністю в міру масштабування».

Серед ідей, які розглядаються, – скорочення на третину списку «цілей і ключових результатів» для персоналу у 2023 році та скасування непотрібних зустрічей. Безсумнівно, злиття деяких груп розробки або зміна рівня управління для скорочення бюрократії також може допомогти.

Пічаї повідомив, що в рамках ініціативи Simplicity Sprint він отримав 6 000 відповідей від співробітників, і найбільш «вражаючі» відгуки стосувалися внутрішніх інструментів Google і того, як вони залучають співробітників до роботи.