Таке враження, що в уряду Німеччини якийсь біполярний розлад. То вони надають ЗСУ крутішу контрбатарейну РЛС COBRA, а через декілька днів в черговий раз блокують постачання бронетехніки. Пане Шольц, що з вами не так?

Як повідомляє видання Tagesschau, концерн Rheimetall власним коштом відновив 16 бойових машин піхоти Marder, проапгредив їх до рівня Marder 1A3, і почав аналогічні роботи з ще 14 машинами. В перспективі концерн готовий модернізувати ще 70 БМП цього типу. Мета оновлення – продаж техніки Україні.

Rheinmetall хоче продати Україні 16 БМП Marder, але уряд Німеччини знову не дозволяє

Rheinmetall взяв ці Marder з баз зберігання, але продати БМП на експорт знову не дозволяє німецький уряд на чолі з канцлером Шольцом, посилаючись… на ще березневі домовленості не посилати в Україну важку техніку, які вже порушили США, Велика Британія, Канада, Австралія, багато країн Східної Європи та… сама Німеччина. Це точно біполярочка.

На «домовленості» продовжує посилатися міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт: «Жодна країна ще не поставила бронетранспортери західного зразка або основні бойові танки, і ми домовилися з нашими партнерами, що не будемо робити це самостійно».

Тобто усі ці M113, FV103 Spartans, YPR-765, усе ось це – це або не західні зразки, або пані міністерці повилазило.

Rheinmetall хоче продати Україні 16 БМП Marder, але уряд Німеччини знову не дозволяє

При цьому Бундестаг вже вкотре натякає своєму уряду, що час бути сміливіше, а Білий Дім «очікує від Німеччини більшого в плані допомоги для України». Але ні!

До того ж стало відомо, що німецькі системи ППО IRIS-T, розмови про які йдуть вже майже пів року, і які Німеччина начебто погодилась передати ЗСУ… затримуються. Дві системи IRIS-T Україна отримає до кінця 2022 р., ще дві на початку 2023 року. А чому не у 2027 р.? Почекаємо ще декількох ракетних ударів по мирних містах?!

Rheinmetall хоче продати Україні 16 БМП Marder, але уряд Німеччини знову не дозволяє

Німеччина насправді робить багато для України та українців, але непослідовність та нерішучість уряду найбільшої країни ЄС подає хибний сигнал росіянам. Пану Шольцу час збагнути, що чим більше зброї отримає Україна, тим швидше завершиться ця війна.

Саме на це натякає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, якій висловив розчарування позицією німецького уряду.

Технічні характеристики БМП Marder
Маса – 28,5 – 37,4 т (Marder 1A1/A2 – Marder 1A5)
Довжина – 6,79 м
Ширина – 3,24 м
Висота – 2,98 м
Екіпаж – 3+6
Броня – зварна сталь 20 мм
Озброєння – 20-мм автоматична гармата Rheinmetall MK 20 Rh 202, Пускова установка ПТРК MILAN, 7,62 мм кулемет MG3
Двигун – дизельний MTU MB 833 Ea-500
Потужність – 441 кВт (591 к.с.)
Дорожній просвіт – 0,45 м
Оперативний діапазон – 520 км
Максимальна швидкість – 75 км/год