Генеральний директор Google Сундар Пічаї повідомив співробітникам про те, що компанія «сповільнить темпи найму до кінця року». Як й інші великі компанії Кремнієвої долини, Google постійно відчував кадровий голод на фоні зростання бізнесу. Проте погіршення світової економіки через наслідки пандемії, а також повномасштабну агресію Росії проти України, змушує компанію обережніше ставитися до розширення.

У своєму листі, який вдалося отримати The Verge, Пічаї каже, що компанії доведеться «бути більш підприємницькою» і працювати з «більшою швидкістю, більшою зосередженістю та більшим голодом, ніж ми показували в сонячні дні».

Відповідно до листа, компанія не заморожує наймання повністю та продовжить шукати співробітників на «інженерні, технічні та інші критичні посади». Але Пічаї каже, що відкат означатиме «призупинення розробки та перерозподіл ресурсів у більш пріоритетних областях».

Google — не єдина компанія, якій нещодавно довелося гальмувати найм людей: Uber заявив, що йому доведеться «жорстко ставитися до витрат», Meta надіслала службову записку, попереджаючи про «серйозні часи» та «сильні зустрічні вітри» після заморозки найму для деяких команд, а Spotify і Snap також оголосили про плани уповільнити прийом нових співробітників. Інші компанії, такі як Twitter та Netflix нещодавно провели скорочення.

Привіт співробітникам Google!

Важко повірити, що ми вже пережили першу половину 2022 року. Це чудова нагода подякувати всім за чудову роботу в цьому році та поділитися тим, що ми з керівниками думаємо про H2.

Невизначені перспективи глобальної економіки були головною увагою. Як і всі компанії, ми не захищені від економічних негараздів. В нашій культурі я дорожу тим, що ми ніколи не розглядали такі виклики як перешкоди. Натомість ми бачили їх як можливість поглибити нашу увагу та інвестувати в довгостроковій перспективі.

У ці моменти я звертаюся до нашої місії: упорядкувати світову інформацію та зробити її загальнодоступною та корисною. Це те, що надихнуло мене приєднатися до компанії 18 років тому, і що робить мене таким оптимістичним щодо впливу, який ми можемо мати на світ. Знання та комп’ютери – це те, як ми просуваємо нашу місію. Це те, з чого ми вирішуємо, куди інвестувати — чи то в такі сфери, як пошук, хмара, YouTube, платформи та апаратне забезпечення, команди, які їх підтримують, чи штучний інтелект, який уможливлює більш корисні продукти та послуги.

Ми допомагаємо людям і суспільству, коли зосереджуємося на тому, що вміємо найкраще, і робимо це справді добре. Інвестиції, які ми зробили в першій половині року, відображають це бачення. Тільки в другому кварталі ми додали приблизно 10 000 співробітників Google і маємо велику кількість зобов’язань по датах початку третього кварталу, що частково відображає сезонний календар набору в коледж. Це надзвичайні цифри, і вони демонструють наше захоплення довгостроковими можливостями, навіть у невизначені часи.

У зв’язку з прогресом найму, досягнутим цього року, ми будемо сповільнювати темпи найму до кінця року, і водночас підтримувати наші найважливіші можливості. У 2022 та 2023 роках ми зосередимося на інженерних, технічних та інших критично важливих посадах і переконаємося, що видатні таланти, яких ми наймаємо, узгоджуються з нашими довгостроковими пріоритетами.

Рухаючись вперед, нам потрібно бути більш підприємливими, працювати з більшою швидкістю, більшою зосередженістю та більшим голодом, ніж ми демонстрували в сонячні дні. У деяких випадках це означає консолідацію там, де інвестиції перетинаються, та оптимізацію процесів. В інших випадках це означає призупинення розробки та перерозподіл ресурсів у більш пріоритетних областях. Зробити компанію ефективнішою залежить від нас усіх — ми створимо більше способів залучити вас і поділитися ідеями, щоб допомогти, тож слідкуйте за оновленнями.

Дефіцит породжує ясність — це те, що ми говорили з перших днів Google. Саме це спонукає до зосередженості та креативності, що зрештою призводить до кращих продуктів, які допомагають людям у всьому світі. Сьогодні перед нами відкривається така можливість, і я дуже радий, що ми знову скористаємося цим моментом.

— Сундар