Розробники анонсованого нещодавно Assassin’s Creed Mirage обіцяли гравцям повернення до коріння серії, і одним з факторів цього повернення стане тривалість нової гри, яка буде значно коротше, ніж 150+ годинні Origins, Odyssey та Valhalla. Про це сайту IGN сказав виконавчий продюсер Assassin’s Creed Марк-Алексіс Коте.

«Це менший [ніж попередні] проєкт Assassin’s Creed. Гра була задумана [та] створена до святкування 15-ї річниці [серії]. Ось чому ми використовуємо наш сучасний рушій від Valhalla, щоб створити менший проєкт, який віддає данину оригінальній грі, зосереджуючись більше на скритності, ближньому бою, паркурі та щільно забудованому місті, яке повертає нас до нашого коріння на Близькому Сході з Багдадом у центрі» – сказав Коте.

Assassin’s Creed Mirage буде значно коротшою, ніж попередні частини серії – 15-20 годин

Тривалість Assassin’s Creed Mirage складе 15–20 годин, приблизно стільки ж, як було у найперших ігор серії. Саме тому цінник Mirage нижче, ніж в інших ігор – усього $50 проти $70, які вже стали стандартом для AAA-проєктів.

Крім того, в тому самому інтерв’ю пан Коте сказав, що ще одна анонсована нещодавно гра серії, Assassin’s Creed Codename Hexe, буде не RPG. Втім виконавчий продюсер на став поки що розкривати її жанр.

А тепер трохи чуток і скандалів, бо як же Ubisoft без скандалів.

Assassin’s Creed Mirage буде значно коротшою, ніж попередні частини серії – 15-20 годин

З’явились чутки, що Assassin’s Creed Mirage буде мати рейтинг AO, тобто Adults Only, і пов’язано це з геймблигом, тобто з лут-боксами. Ubisoft все заперечує та каже, що це помилка. Помітка AO була на сторінці гри у крамниці Xbox, зараз її вже нема.

Ну і вишенька на торті. Деякі розробники з Ubisoft Quebec начебто попросили зняти їх з проєкту Assassin’s Creed Project Red (наступна велика гра серії після Mirage), тому, що креативного директора гри Джонатана Дюмона звинувачували у створенні токсичної атмосфери, харазменті та неповазі до жінок. Дивно, що такій одіозній фігурі взагалі довірили настільки важливий для компанії проєкт.

Що ж, де Ubisoft – там скандали. Іноді вони працюють як реклама, іноді – ні. Як, наприклад, неповага до українських гравців.