Сайт Defense Express отримав рендери майбутнього заводу компанії Baykar в Україні. Попри війну турецький виробник бойових БПЛА вірить у перемогу ЗСУ та продовжує реалізацію плану створення в Україні наукового та виробничого центру Baykar.

Ідея будівництва заводу по збірці БПЛА Baykar виникла ще до початку гарячої фази війни, але попри постійні ракетні обстріли території України турецька сторона від неї не відмовилася, хоч реалізація проєкта напевне буде відкладена до перемоги. Але на рендери можна подивитися вже зараз.

Цікаво, що в збиральному цеху можна побачити не лише Bayraktar TB2, але й важкі ударні БПЛА Akinci. Новітньої Kizilelma поки що не видно, але вона, як і Akinci, використовує українські двигуни, тож було б цілком логічно збирати й ці БПЛА в Україні.

Нещодавно генеральний директор Baykar Халук Байрактар відвідав Київ, де зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським і отримав орден «За заслуги» І ступеня за збільшення потужності ЗСУ у боротьбі з агресором. За словами пана Байрактара, загальна площа центру Baykar в Україні буде понад 30 000 кв. метрів. Працювати у ньому будуть понад 300 українських інженерів та техніків.

Як буде виглядати завод Baykar в Україні. Плюс можливий зовнішній вигляд БПЛА Bayraktar TB4

На думку фахівців Defense Express, на одному з рендерів українського заводу Baykar можна побачити майбутній малопомітний ударний дрон Bayraktar TB4. Цей дрон ще навіть не анонсовано; остання модель, над якою працює Baykar – збільшена палубна версія Bayraktar TB2 – Bayraktar TB3.

Як буде виглядати завод Baykar в Україні. Плюс можливий зовнішній вигляд БПЛА Bayraktar TB4

Після оголошення про продовження підготовки до будівництва заводу Baykar в Україні російські військові пообіцяли знищити його відразу після відкриття.

Крім України, компанія Baykar збирається побудувати завод по збиранню БПЛА ще й в Азербайджані. Чому б ні, дрони Baykar довели свою ефективність, тому замовлень зараз буде багато.