Як і очікувалось, на Росії настав снарядний голод. І навіть трохи раніше, ніж ми сподівалися. Дякуємо, HIMARS та MLRS, а ще «тямущим» прапорщикам, майорам та генералам армії РФ. Росія вже купує мільйони артилерійських снарядів та ракет у Північної Кореї. Про це сповіщає The New York Times із посиланням на дані розвідки США.

Ті самі санкції, які начебто «не працюють», ефективно впливають на здатність Росії забезпечувати власну армію навіть базовими речами. «Колосальні» радянські запаси виявилися міфом — вони вже давно розкрадені або вийшли з ладу. При цьому Китай, не охочий потрапити під додаткові санкції США, не продає зброю Росії. Тому «друга армія світу» ходить з протягнутою рукою по інших країнах-ізгоях на кшталт Ірану та Північної Кореї.

Спочатку Росія купує в Ірану значну кількість БПЛА, частина з яких не працює. Тепер снаряди та ракети для РСЗВ радянських калібрів у Північної Кореї. Це свідчить, по-перше, про дуже вдалу роботу наших артилеристів та американських РСЗВ M142 HIMARS та M270 MLRS. По-друге, про переоцінку запасів снарядів на складах РФ, а також спроможності країни швидко поповнювати їх, що при витратах снарядів у 50-60 тисяч боєприпасів щодня (за даними генерального штабу ЗСУ), вкрай важливо.

«Єдиною причиною того, що Кремль вимушений купувати артилерійські снаряди та ракети у Північної Кореї чи когось ще — це те, що Путін не хоче чи не здатний мобілізувати російську економіку для війни навіть на базовому рівні. Це скоріш за все ознака значного провалу російського ВПК, який має глибокі корені та серйозніший вплив на російську армію» — каже військовий експерт Фредерік В. Каган.

Нагадаємо, вчора Conflict Armament Research оприлюднила результати аналізу компонентів російської високоточної зброї. Там все теж не дуже.

Тож віримо у ЗСУ, підтримуємо наших воїнів і чекаємо на гарні новини. Все буде Україна!