Видання CARSCOOPS розповідає про цікаву ідею – створення спортивної версії розкішного седану Audi А8. Варто зауважити, що це не фірмова ідея, а лише «вільні замальовки» від Hycade. Проте вийшло досить цікаво та органічно – автомобіль Audi RS8 непогано вписується у лінійку ексклюзивних версій А8.

Нагадаємо: автомобіль Audi А8 – це великий седан преміального класу. Такі моделі одразу пропонують потужні двигуни, максимум комфорту, інноваційне обладнання. Кому цього замало, у випадку Audi А8 можуть обрати версії Audi S8 (тут головне 571-сильний двигун V8) або Audi A8 Horch (а тут головне збільшення колісної бази та довжини – аж до 5,45 м)

Що є має запропонувати модель Audi RS8? По-перше, підвищення «градусу»: розширені колісні арки надають більш динамічного та спортивного вигляду. А фірмовий подвійний вихлоп з овальними патрубками пов’язує можливу модель Audi RS8 з RS-лінійкою. Плюс величезна решітка радіатора та ще більші колісні диски.

По-друге, потрібно запропонувати значне підвищення потужності. Приклад Lambo натякає, що у двигуна V8 існують резерви для підвищення: як мінімум, до рівня 650-700 «коней». А повний привод, спортивна підвіска, карбонові гальма – все це вже є навіть в Audi S8.

То ж, чи має шанси Audi RS8 стати реальністю? Тут відповідь дасть лише час. Але перші замальовки вже виглядають досить цікаво!