Пам’ятаєте рекордний заїзд оновленого Lamborghini Urus? Тепер цей кросовер представлено офіційно – і він отримав назву Lamborghini Urus Performante. Зазвичай таким словом компанія Lamborghini позначає свої «заряджені» моделі (як би дивно це не звучало для цього випадку) й можна констатувати, що кросовер Urus не зраджує правилам. Що помітно одразу!

Адже автомобіль Lamborghini Urus Performante отримав змінену аеродинаміку: сплітер переднього бампера, антикрило позаду, бокові розширювачі – ці деталі не тільки змінюють зовнішність, але й додають 25 мм довжини. До речі, нові елементи зовнішності вироблені з карбону, також це матеріал може бути використаний для капота та даху (опція). То ж загалом виходить, що кросовер Lamborghini Urus Performante є ще раз рекордсменом – в об’ємі використання карбону для автомобілів класу SUV. Можливо, для когось це важливо…

Але що точно важливо для всіх шанувальників Lamborghini, то це гарний звук. Тут з цим все має бути добре, адже кросовер Lamborghini Urus Performante вирізняється спортивною вихлопною системою. Серед інших помітних змін – занижена спортивна підвіска (-20 мм кліренсу), розширена колія (+16 мм), оригінальні колісні диски (22 або 23 дюйми), шини напів-сліки Pirelli.

Звісно, збільшена потужність двигуна: відтепер V8 з двома турбінами видає 675 «коней» та 850 Нм крутного моменту – це теж рекордні показники для лінійки моделі Urus. Прискорення до «сотні» займає лише 3,3 секунди, зупинка потребує 32,9 метра, максимальна швидкість сягає 306 км/год.

Крім того, автомобіль отримав додатковий режим керування RALLY: як обіцяють розробники «для максимально фанового керування». Збережені й інші режими руху – SPORT, CORSA, STRADA. За їх вибір відповідає перемикач на центральній консолі салону. До речі, теж видозміненого: лишень погляньте на жовте прострочування, ремені безпеки, фірмовий напис «Performante».

А тепер скажіть відверто – чи хотіли б ви собі такий Lamborghini Urus Performante? На хвилинку забудемо про гроші й поговоримо лише про емоції. То ж – так чи ні?