На початку серпня петиція про легалізацію еротики та порно в Україні набрала необхідні 25 000 голосів, щоб потрапити на розгляд Президента. Тепер автор петиції отримав офіційну відповідь Володимира Зеленського, яка повідомляє, що негайної легалізації еротики та порно в Україні не буде, якщо буде взагалі.

У своїй відповіді Президент посилається на Закон України «Про захист суспільної моралі», основною метою якого є реалізація права на інформаційний простір, вільний від матеріалів, що становлять загрозу фізичному, інтелектуальному та морально-психологічному стану населення. Саме до таких матеріалів Закон відносить предмети та продукцію порнографічного характеру. Що ж стосується еротики, то її виробництво дозволене, але з обмеженнями, викладеними у другій частині Статті 2 Закону.

Проте  виходячи з того, що за Законом саме Кабмін забезпечує реалізацію державної політики у сфері захисту суспільної моралі та контролює органи виконавчої влади у цій сфері, то Президент звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням доручити опрацювати порушені в петиції питання та поінформувати про результати розгляду автора звернення.