Петиція «Про легалізацію еротики та порно на території України», яку зареєстрували 4 липня, набрала понад 25 000 голосів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що автор петиції Тарас Сіромський посилається на відсутність заборон на еротику у розвинутих державах, а також стверджує, що виробництво відвертого контенту зможе принести кошти в український бюджет.

«Усі, хто хоче зніматись у порно – може виїхати за кордон і піднімати економіку іншим державам. Відповідно, він лише шкодить економіці і правам людини в Україні», – йдеться у петиції.  

Крім того, автор бачить ризик виникнення корупції через нинішню заборону. За його словами, дівчат засуджували за еротику по статтях порнографії та те, чи дати хабаря, залежить від трактування законодавства правоохоронною системою. 

«Виходить, що ці дівчата, всі онліфанс і вебкам моделі, які пожертвували гроші на ЗСУ автоматично попадають під кримінальну відповідальність. Тому зараз це дуже важливо зняти заборони на еротику та порно і легалізувати їх в Україні! Це доведе демократичність і свободу України, за яку ми зараз боремось», – зазначає автор петиції.