Tesla продовжує розвивати ідею електростанцій з використанням домашніх акумуляторів Powerwall. Цього разу віртуальна електростанція з’явиться на острові Міяко в Японії. 

Нагадаємо, віртуальна електростанція складається з Tesla Powerwall, об’єднаних у мережу. Працюючи узгоджено, вони можуть передавати енергію до загальної електромережі та стати альтернативою електростанціям, які забруднюють довкілля. 

Одну таку електростанцію Tesla відкрила у Каліфорнії минулого року. Зараз компанія намагається розгорнути подібну електростанцію у Техасі та розбудовує ще одну в Австралії. 

Тепер, як виявилось, компанія створила нову віртуальну електростанцію у Японії, на одному з найбільш густонаселених островів. Проєкт «Miyakojima VPP» розробили у співпраці з місцевою енергетичною компанією ще минулого року. Тепер у його межах на острові працює понад 300 Powerwall. 

Місцеві жителі, які встановлять Powerwall у своїх будинках, будуть отримувати преференції від місцевої комунальної компанії Miyakojima Mirai Energy Co. Натомість компанія зможе використовувати Powerwall як частину власної інфраструктури. 

Tesla говорить, що віртуальна електростанція зробить енергомережу острова більш стабільною на випадок стихійного лиха. Проєкт ще розвивається. До кінця цього року до нього має увійти 400 Powerwall, а до кінця 2023 року – 600 таких систем.