Tesla запускає нову віртуальну електростанцію, яка буде платити власникам Powerwall за допомогу у стабілізації мережі під час відключень електроенергії. Проєкт створюють у партнерстві з PG&E, він запрацює в Каліфорнії. Про це повідомляє Elektrek.

Віртуальна електростанція складатиметься з розподілених систем зберігання енергії – як Tesla Powerwall – які працюватимуть узгоджено. Вони надаватимуть послуги електромережі та допоможуть уникнути використання забруднювальних і дорогих електростанцій. 

Минулого року Tesla запустила тестовий проєкт віртуальної електростанції в Каліфорнії. Тоді власники Powerwall безоплатно ділились енергією з батарей, коли її потребувала система. Зараз компанія запускає нову версію електростанції, яка компенсуватиме участь. 

«Станьте частиною найбільшої в світі розподіленої системи зберігання енергії та допоможіть підтримати енергетику Каліфорнії чистою і надійною. Підключіться до віртуальної електростанції Tesla за допомогою PG&E і ваш Powerwall буде задіяний, коли мережа потребуватиме екстреної підтримки. Через пілотну програму зниження навантаження у критичних ситуаціях ви будете отримувати $2 за кожну додаткову кВт-годину, яку постачатиме ваш Powerwall», – йдеться на сайті Tesla.  

Залежно від відключень і кількості Powerwall, які мають люди, вони можуть заробляти від $10 до $60 або навіть більше за одне відключення. У Tesla вважають, що до проєкту зможуть долучитися близько 50 000 Powerwall, які разом генеруватимуть 500 МВт на годину у випадку відключення електроенергії.