Через прогноз поганої погоди у п’ятницю NASA вирішило перенести запуск ракети Artemis 1 на суботу, 3 вересня. На брифінгу для медіа космічне агенство зазначило, що ймовірність перенесення запуску у п’ятницю через погодні умови складала 60%. Тепер NASA буде мати двогодинне вікно у суботу 3 вересня, починаючи з 2:17 p.m. EDT (21:17 по Києву).

Перша спроба запуску Artemis 1 відбулася 29 серпня, проте команди запуску NASA не змогли охолодити чотири двигуни RS-25 приблизно до мінус -251 градус Цельсія, причому двигун 3 демонстрував вищі температури, ніж інші. Команди також помітили витік водню на компоненті швидко роз’ємної трубки хвостової службової щогли, який називається продувним баком, і впоралися з витоком, регулюючи вручну швидкість потоку палива.

Отже, це буде друга спроба NASA запустити свою масивну ракету нового покоління. Метеорологи Космічного ракетного комплексу США Delta 45 прогнозують сприятливі погодні умови на суботу. Хоча очікуються дощі, прогнозується, що вони будуть спорадичними під час запуску.