Європейські країни продовжують відгороджуватися від скажених Нових Радянських Республік парканами та стінами. Услід за Польщею і Литва збудувала паркан з колючим дротом на кордоні з Білоруссю. Про завершення будівництва оголосила прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте.

Будівництво стіни довжиною 502 км і висотою майже 5 м здійснювала компанія EPSO-G construction, яка звітувала уряду про завершення робіт.

Довжина кордону між Литвою та Білоруссю становить 678,8 км, 379,9 км проходить по суходолу і ще 298,9 км по річках та озерах, де паркан здебільшого не потрібен.

Нагадаємо, влітку 2021 року Литва, Латвія та Польща зіткнулися з великою міграційною кризою через наплив біженців із країн Близького Сходу. Доходило навіть до суточок на кордоні. Прикордонники трьох країн заявляли, що до організації штучної міграційної кризи причетна влада Білорусі, яка самотужки доставляла біженців до Мінська за допомогою державної туристичної компанії, а потім навіть привозила їх на кордон і підштовхувала до заворушень.