Увесь світ глузував з Дональда Трампа через стіну на кордоні з Мексикою, а виявилось, що в XXI сторіччі паркани доводиться будувати й у Європі. Так Польща приймає в експлуатацію першу ділянку загорожі на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомила Прикордонна служба Польщі у своєму Твітері.

«Перші ділянки збудованого загородження на кордоні віддано до експлуатації. Триває прийом решти ділянок. Паркан вже розташовано на ділянці довжиною 140 км. Найближчими днями розпочнеться встановлення електронного обладнання загорожі», – йдеться в повідомленні.

Усього загорожу 5 метрів заввишки планують побудувати на 186 км кордону. Загальна вартість проєкту разом із технічним оснащенням складає майже 1,6 млрд злотих, тобто приблизно $400 млн. Планується, що роботи завершаться до 30 червня 2022 року.

Не зовсім зрозуміло, чому стіну будують лише на 186 км кордону, у той час як загальна довжина польсько-білоруського кордону становить 418 км. Плюс ще 210 км кордону з незаконно окупованою Росією Східною Пруссією.

Нагадаємо, Польща вирішила побудувати паркан на кордоні після штучної емігрантської кризи, що було створено режимом Лукашенка восени 2021 р.