Штучний інтелект LaMDA від Google, який здався свідомим одному зі співробітників компанії, тепер можна протестувати самостійно. Усі, кому це цікаво, можуть зареєструватися в AI Test Kitchen та отримати доступ до бета-версії ШІ. 

LaMDA є штучним інтелектом, який аналізує людську мову та розпізнає у ній команди. За подібним принципом працюють голосові помічники Siri та Alexa, а також технологія створення субтитрів у реальному часі. 

Поекспериментувати з LaMDA можна буде у контрольованому середовищі. Зараз його роблять доступним у межах кількох керованих демонстрацій. З минулого тижня ШІ відкрили для обмеженої кількості користувачів Android. Найближчими тижнями до нього отримають доступ і на iOS.

«Перше демо Imagine It дозволяє назвати місце та пропонує шляхи для дослідження вашої уяви. Демо List It дозволяє поділитися метою чи темою, а LaMDA розіб’є її на список корисних підзадач. А в демо Talk About It (Dogs Edition) ви можете весело провести час за відкритою бесідою про собак і лише про собак, тестуючи здатність LaMDA триматися теми, навіть якщо ви намагаєтеся від неї відхилитися», – зазначають у дописі в блозі Google.  

Хоча ШІ прискіпливо тестували, модель може все ще мати деякі недоліки, про що попереджає команда Google. Розробники сподіваються, що бета-тестування допоможе зробити LaMDA кращим.