Чутки про випуск компанією Apple гарнітури змішаної реальності ходять вже декілька років, але поки не матеріалізувалися в реальні пристрої. Проте, можливо, ми стали ще ближче до очікуваного анонсу, адже як помітив Bloomberg, компанія подала на реєстрацію торгові марки Reality One, Reality Pro і Reality Processor, що збігаються з назвою realityOS, яку виявили в коді Apple, та саме так нібито має називатися операційна система гарнітури.

Заявки подала не сама Apple, а компанія під назвою Immersive Health Solutions, LLC. Такі компанії, як Apple, часто використовують назви підставних компаній, коли подають документи на патент або товарний знак, щоб зберегти конфіденційність своїх планів. Але, як зазначає Bloomberg, Immersive Health Solutions, розташована в Делавері, була зареєстрована Corporation Trust Co. — ще однією підставною компанією, яка також фігурує під торговою маркою realityOS.

Крім США, заявки також були подані в ЄС, Великобританії, Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Саудівській Аравії, Коста-Ріці та Уругваї. У всіх трьох заявках згадуються «гарнітури віртуальної та доповненої реальності, окуляри, окуляри та смартокуляри». Цілком можливо, що товарний знак Reality One належить до назви самої гарнітури, тоді як Reality Pro вказує на вдосконалену версію, яку Apple планує випустити в майбутньому, відповідно до приставки Pro, яку Apple застосовує до своїх пристрої вищого класу. Тим часом назва Reality Processor може натякати на процесор гарнітури, яким, за чутками, є чип Apple M2.

Заявки на торгові марки з’явилися трохи більше ніж за тиждень до події Apple Far Out, але навряд чи гарнітуру змішаної реальності покажуть на презентації, присвяченій iPhone 14. Рада директорів Apple повинна була випробувати гарнітуру ще в травні, але аналітик Apple Мін-Чі Куо прогнозує, що вона вийде на ринок не раніше січня 2023 року.