У трьох американських штатах – Арканзасі, Меріленді та Міссурі – мають проголосувати за легалізацію марихуани. Такі рішення приймають небезпідставно. Нещодавнє опитування показує, що куріння марихуани у США зараз популярне як ніколи, повідомляє CNN. 

Згідно з дослідженням інституту Ґеллапа, 16% американців повідомили, що вони курили марихуану за останній тиждень. Що стосується тютюну, його курили 11% опитаних. Результати дуже відрізняються від тих, які інститут отримав у 1969 році. Тоді лише 4% американців зізналися, що взагалі пробували марихуану. Водночас 40% опитаних курили сигарети протягом останнього тижня. 

Сьогодні відсоток тих, хто пробував марихуану, зріс до 48%. Популярність конопель зростала поступово. Одночасно з цією тенденцією знижувалась популярність сигарет. До 1985 року марихуану пробували 33% американців, а 35% опитаних курили сигарету минулого тижня. До 2013 року лише 19% респондентів курили сигарети хоча б раз на тиждень.

Марихуана стає популярною серед молоді. 30% дорослих віком до 35 років зізналися у її курінні. Серед людей віком 35-45 років таких лише 10%, серед старших за 55 років – 14%.

Збільшене споживання марихуани має загальний вплив на суспільство. Наприклад, понад дві третини американців зараз підтримують легалізацію рекреаційного споживання конопель. У 1969 році за це виступало лише 12% опитаних.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів підтримав законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні. Новий закон регулюватиме обіг коноплі  в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Він має розширити доступ до канабісу для лікування низки хвороб. Зокрема, онкологічних захворювань та посттравматичного стресового розладу, отриманого внаслідок війни.