Кабмін підтримав законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті МОЗ. 

Новий закон регулюватиме обіг коноплі  в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Він має розширити доступ до канабісу для лікування низки хвороб. Зокрема, онкологічних захворювань та посттравматичного стресового розладу, отриманого внаслідок війни.

За словами очільника МОЗ Віктора Ляшка, закон створює підґрунтя для повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні. Водночас документ жорстко контролюватиме вирощування, виробництво та реалізацію препаратів. 

«Препарати канабісу не є конкурентами наркотичним засобам, і заходи регулювання їх обігу зовсім різні. Медичний канабіс містить канабідіол, який не має вираженої психоактивної дії, тому він не цікавий для рекреаційного вживання», – наголошує Віктор Ляшко. 

Медичний канабіс застосовують при посттравматичних стресових розладах, неврологічних захворюваннях, хворобах травного тракту та хронічному болі. Він допомагає подолати тривогу і порушення сну, а також полегшує симптоми онкохворих і використовується у паліативній допомозі.