Студія Asobo та Microsoft підготували до виставки Gamescom 2022 відразу декілька цікавих анонсів, пов’язаних з Microsoft Flight Simulator. Це нове безплатне оновлення City Update 1, новий літак з серії Local Legend – Junkers F 13 та анонс безплатного оновлення 40th Anniversary Edition, яке за кількістю нововведень тягне на окрему гру, чи принаймні на велике платне DLC.

Як вам відомо, виставка Gamescom традиційно проходить у Кельні, а цього року, вперше з початку пандемії COVID-19 ще і знову в офлайн. Тому перше «міське оновлення» City Update 1 присвячено саме Кельну та містам Німеччини (здебільшого неподалік Кельну). Фотограмметричний вигляд отримали Ганновер, Дортмунд, Дюссельдорф, Бонн і, звісно ж, сам Кельн. Тепер у місті є навіть виставковий комплекс Koelnmesse, де проходить Gamescom. Як людина, яка декілька разів була у Кельні та навколо нього (востаннє у жовтні 2021 р.), підтверджую – зроблено дуже непогано, хоч з мостами, як завжди, халепа.

Щодо нового літака, то це перший у світі суцільнометалічний транспортний літак, теж-таки німецький. Junkers F 13 був розроблений наприкінці Першої світової війни, але вперше піднявся у повітря вже після її закінчення – 25 червня 1919 р. Літак був цілком зроблений з гофрованого дюралюмінію, і на той час це була революційна технологія. Junkers F 13 вироблявся протягом 13 років, і продовжував залишатися на комерційних лініях до кінця 1940-х років. Тепер цей легендарний літак можна підняти в повітря у Microsoft Flight Simulator. Як і усі літаки серій Local Legends та Famous Flyer – це платне DLC.

Але Asobo та Microsoft підготували для шанувальників авіасимуляторів і дещо безплатне – Microsoft Flight Simulator 40th Anniversary Edition. Перша версія гри, Microsoft Flight Simulator 1.0, розроблена Брюсом Артвіком та студією Sublogic, вийшла у листопаді 1982 р. З нагоди 40-річчя серії (мало яка з ігор може похизуватися таким довголіттям) усі власники Microsoft Flight Simulator отримають оновлення, яке вийде 11 листопада 2022 р. Це оновлення вперше з 2006 року додає у гру два довгоочікуваних типи літальних апаратів – гелікоптери та планери!

Крім того, до оновлення 40th Anniversary Edition входять й інші цікаві літаки: легендарний Wright Flyer (1903), Curtiss JN-4 Jenny (1915), Ryan NYP Spirit of St. Louis (1927), Douglas DC-3 (1935), гідроплан Grumman G-21 Goose (1937), Havilland DHC-2 Beaver (1947) і неймовірний Hughes H-4 Hercules (1947), той самий гідроплан, який намагався підняти в повітря Говард Г’юз (див. фільм The Aviator / «Авіатор» з Леонардо Ді Капріо.

Сумарно у Microsoft Flight Simulator 40th Anniversary Edition до гри додадуть 4 класичних комерційних аеропорти, 10 злітних смуг для планерів, 14 геліпортів, 12 нових літальних апаратів та 20 класичних місій з попередніх частин гри. Нагадаємо, все це безплатно, ми ж кажемо, тягне на великий комерційний DLC.

Що ж, дякуємо Asobo та Microsoft за подарунки та чекаємо релізу.

До речі. Вересень 2022 р. буде для MSFS та студії Asobo спекотним. На цей місяць заплановано вихід Sim Update 10, World Update 11: Canada, та чергового літака з серії Local Legends. Хотілося б вірити, що це нарешті Ан-2, який мав вийти ще у лютому 2022 р., але навряд чи.