Instagram продовжує копіювати функції нових успішних соцмереж. Та якщо раніше зразком для новацій був TikTok (що навіть викликало обурення), то зараз Instagram повторює за іншим новим проєктом – BeReal. 

BeReal – додаток для селфі, який претендує на більш відверту та автентичну альтернативу до основних соцмереж. Додаток, запущений у 2019 році, пропонує користувачам робити фото за допомогою фронтальної та тилової камер смартфона щодня у випадковий час. Користувач отримує підказку зробити фото, а за дві хвилини може переглянути знімки, які зробили його друзі. 

Нова функція Instagram – Candid Challenges – майже повністю продублює цю особливість BeReal. Користувачі, які візьмуть у ній участь, будуть щодня в різний час отримувати підказки сфотографуватися. Після отримання підказки, камера Instagram відкриється для фронтальної та тилової камер смартфона. Протягом двох хвилин користувачі зможуть зробити фото, які потім завантажаться в Stories. 

Поки не зрозуміло, чи запустять функцію на загал. Поки не опубліковану новинку помітив розробник, відомий через пошуки ранніх версій майбутніх оновлень. Однак той факт, що компанія тестує можливість додати таку функцію, свідчить про те, що Instagram розглядає можливість повторити за BeReal.