Ще у квітні Apple запустила програму самостійного ремонту iPhone, за правилами якої деякі операції користувач міг робити своїми руками, а не звертатися до сервісних центрів. Щоправда, це задача виключно для ентузіастів, адже як виявилося, це не проста та дорога послуга для пересічного користувача.

Тепер компанія розширила програму, додавши до списку iPhone ще й декілька моделей лептопів. Так, самостійно дозволять проводити маніпуляції з MacBook Air та 13-дюймовим MacBook Pro 2020, а також 14- та 16-дюймовими MacBook Pro 2021 року «народження».

Полагодити можна дисплей, батарею, трекпад, сканер відбитків пальців Touch ID, динаміки чи аудіокарту. Також самостійно можна замінити верхню або нижню частини корпуса, а також всю материнську плату. Ціни розпочинаються з $5 за декілька гвинтиків, а вся материнська плата обійдеться в приблизно $580. Аудіокарта та динаміки коштують $12 та $29 відповідно.

Як стверджує компанія, ціни на деталі є такими, як гуртова вартість (за 5000 одиниць) для авторизованих сервіс-провайдерів.

Тут також треба пам’ятати, що такі ціни можна отримати повернувши в Apple неробочий елемент. Так Apple може надалі пустити в дію якісь частини, а також підтримує зі свого боку який-не-який, але порядок (завдяки правильній утилізації остаточно «мертвих» компонентів).

І це є суттєвою знижкою, адже, наприклад, материнська плата коштуватиме втричі дорожче, якщо не здавати стару. Також це мінімізує ризики отримати неправильну деталь для заміни. Щоправда, уточнень стосовно гарантії при самостійному обслуговуванні наразі немає.

Як і у випадку з iPhone, Apple надасть такі самі інструменти, які використовують її власні сервісники. Для iPhone дають величезну валізу з великим набором для ремонту. З лептопами це буде простіше, але у будь-якому випадку користувача не покидають напризволяще. Ще й точно буде все необхідне для заміни. Хоча й оренда інструментів вартуватиме додаткові $49.

Відповідь на законодавчі зміни, які передбачають право користувачів на самостійний ремонт (в США), в Apple вийшла як завжди дуже своєрідною. З одного боку, користувач дійсно тепер може полагодити щось власними силами. З іншого — складний ремонт, його вартість та банальна логіка все одно приведуть користувача у сервісний центр.