Apple нарешті запустила програму самостійного ремонту своїх пристроїв, яка була анонсована у листопаді минулого року. Поки що вона працює тільки в США. На сайті Self Service Repair Store можна замовити необхідні деталі, ознайомитись з інструкціями по ремонту та поспілкуватись зі службою підтримки.

Наразі сервіс охоплює лише декілька моделей iPhone (за посиланнями можна завантажити інструкції з ремонту):

Як бачите, до програми не потрапив навіть iPhone 11, який компанія досі продає на своєму сайті. Проте, в майбутньому в переліку пристроїв мають зʼявитися комп’ютери Mac.

Apple запустила програму самостійного ремонту iPhone

Відзначу, що Apple продає запчастини, як окремо, так і у вигляді т.зв. “бандлів”. Останні складаються безпосередньо із необхідного для заміни елементу (наприклад, блоку камер), а також запасних гвинтів і додаткових деталей. Окрім того, можна на тиждень орендувати набір інструментів для ремонту за $49. Користувачі можуть самостійно замінити акумулятор, нижній динамік, блок камер, дисплей, лоток для SIM-карти та модуль Taptic Engine.

Разом з тим, Apple також пропонує відшкодувати частину коштів, якщо ви надішлете компанії замінений елемент. В такому випадку, наприклад, самостійна заміна акумулятора в iPhone 13 Pro Max буде коштувати $46,85 ($71 звичайна ціна бандлу, мінус $24,15 за повернення деталі). В Apple Store подібна процедура коштує $69, тож можна зекономити приблизно $20. Але тільки за умови наявності у вас необхідних інструментів для ремонту, інакше доведеться купувати їх або заплатити $49 за оренду набору.