Нещодавно випущений смартфон Nothing Phone (1) дійсно зміг заробити чимало уваги, як для продукту зовсім нової компанії. Але її більша частина була привернута саме дизайном ґаджета. Через прозору задню частину користувач може побачити «внутрішні складові» та незвичне підсвічування. Звісно, хотілося дізнатися, як само все виглядає насправді.

Блогер Зак Нелсон (Zack Nelson), який на своєму каналі JerryRigEverything вже встиг перевірити смартфон на міцність, в новому відео розібрав його на частини та показав справжні внутрішні складові.

Розбирається пристрій як і більшість сучасних смартфонів. Компанія Nothing не вигадувала чогось новенького з кріпленнями, тому використання великої кількості клею не здивувало. Він тримає задню кришку та деякі внутрішні декорації.

А як і очікувалося, ці внутрішні елементи під прозорим склом не є функціонуючими частинами смартфона, а слугують лише естетичним прошарком між справжніми компонентами. Навіть підсвічування має білі наліпки, тоді як LED-стрічки насправді мають жовту основу.

Цікаво, що Зак пообіцяв порахувати всі діоди, якщо відео набере 50 тисяч лайків. Наразі, план вдвічі перевиконано. А діодів там має бути 900.

Ще привернула увагу кількість захисту від води. Смартфон захищено за стандартом всього IP53, тож він має витримувати лише бризки. Але насправді всередині знайшлося більше захисту, ніж здається. Порти, динаміки, мікрофон тощо мають додаткові елементи захисту. Але це не означає, що смартфону все ж можна пірнати в воду. (До того ж навіть А-бренди у випадку потрапляння води всередину захищених флагманів все одно не вважають це гарантійним випадком. Тому води краще уникати в принципі.)

У всьому іншому Nothing Phone (1) очікувано не має якихось нестандартних або незвичайних рішень в конструкції. Проте подивитися процес його препарування все одно було цікаво.