Цей тиждень сміливо можна оголошувати «тижнем складаних смартфонів». Вслід за Moto razr 2022, Samsung Galaxy Fold4 та Galaxy Flip4, компанія Xiaomi продовжила тему нішевих гаджетів, показавши Xiaomi MIX Fold 2. Це конкурент Galaxy Fold4. При цьому він має камеру, над якою компанія працювала разом з Leica, тонший корпус та все ще більші дисплеї, ніж у Galaxy Fold4.

Xiaomi не пішли шляхом Oppo, які спробували зробити компактний Find N такого типу. Тому MIX Fold 2 важко назвати компактним, попри навіть рекордну товщину для свого класу. У відкритому стані габарити пристрою становлять 161,1×144,7×5,4 мм, а в закритому — 161,1×73,9×11,2 мм. Величенький смартфон, але суттєво менший за перший MIX Fold. Вага — 262 грами, що також значно менше, ніж у попередньої моделі, та всього на один грам менше за Galaxy Fold4.

Xiaomi також представили новий складаний смартфон — Xiaomi MIX Fold 2

Звісно, для таких розмірів корпусу компанії довелося попрацювати над шарніром. А він, як звертає увагу твіттер Fold Universe, має свої особливості. Тоді як всі подібні смартфони мають фіксовані позиції для різних кутів відкриття внутрішнього дисплея, MIX Fold 2 такої опції не має. Щоправда, Xiaomi можна похвалити за шарнір, адже навіть на відео можна побачити, що лінія згинання візуально значно покращилася.

Також у смартфона немає ще однієї важливої можливості — захисту від води та пилу. Складані пристрої від Samsung, наприклад, води не бояться.

Xiaomi також представили новий складаний смартфон — Xiaomi MIX Fold 2

Габарити корпусу, як завжди, продиктовані розмірами дисплеїв. Зовнішній AMOLED-екран з діагоналлю 6,56 дюйма отримав роздільну здатність 2520×1080 пікселів, співвідношення сторін 21:9, частоту оновлення у 120 Гц, підтримує HDR10+, має піковий рівень підсвічування у 1300 кд/м² та захищений склом Gorilla Glass Victus.

Внутрішній дисплей покриває 88,4% поверхні при діагоналі 8,4 дюйма. Його роздільна здатність 2160×1914 точок. Це LTPO2 OLED-екран з такими ж частотою оновлення, яскравістю та іншими характеристиками. Захист матриці довірили розробці компанії Schott, яка у тому числі займається гнучким склом для смартфонів. 

Xiaomi також представили новий складаний смартфон — Xiaomi MIX Fold 2

Цікаво, що внутрішній дисплей не має поляризаційного прошарку. Компанія бачить у цьому перевагу у вигляді економії енергії та кращого зображення. Але з іншого боку, з таким дисплеєм може бути важче працювати на вулиці при денному світлі.

Щодо інших характеристик, то тут ми маємо доволі стандартний флагманський смартфон, який оснащено Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 12 ГБ оперативної пам’яті, а опції накопичувача запропонують від 256 ГБ до 1 ТБ. Він підтримує 5G, Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.2, працює з декількома системами навігації, має NFC та навіть інфрачервоний порт.

Xiaomi також представили новий складаний смартфон — Xiaomi MIX Fold 2

Основний блок камер розмістив три сенсори, серед яких є 50-мегапіксельний ширококутний Sony IMX766 зі значенням апертури ƒ/1.8 та лінзою від Leica, 13-мегапіксельний надширококутний сенсор з ƒ/2.4, а також телефото з ƒ/2.6 та двократним наближенням.

Xiaomi також представили новий складаний смартфон — Xiaomi MIX Fold 2

І на відміну від Samsung, Xiaomi встановили в смартфон лише одну камеру для селфі (20 МП), виріз якої знаходиться у верхній частині зовнішнього дисплея. Таким чином внутрішній дисплей повністю відведено під контент, якому не заважатимуть жодні вирізи.

У другій версії свого складаного смартфона компанія зменшила місткість батареї до 4500 мА•год. Але MIX Fold 2 так само підтримує 67-ватну швидкісну зарядку, яка має дозволити повністю зарядити пристрій за 40 хвилин.

Xiaomi також представили новий складаний смартфон — Xiaomi MIX Fold 2

Наразі відкрите передзамовлення в Китаї, а отримувати новинки покупці почнуть за декілька днів — 16 серпня. Діапазон цін складає $1340-1780 в залежності від накопичувача. Також на вибір запропонують чорний або «золотий» колір корпуса.