Стандарт RCS створений на заміну SMS/MMS та має низку вдосконалень, які покращать обмін повідомленнями між користувачами Android та iOS. Оскільки Apple досі не впровадила RCS на iPhone, Google розпочинає кампанію, щоб дотиснути виробника до цього рішення. 

Назва кампанії «Get the message» («Отримай повідомлення») походить від хештегу, який команда Android використала у попередній спробі натиснути на Apple. Тоді виробника потролили піснею «Texts go green», натякаючи на колір бульбашок недоставлених повідомлень.   

Google починає тиснути на Apple кампанією «Отримай повідомлення», щоб впровадити RCS на iPhone

Тепер хештег перетворився на адресу сторінки, на якій презентували кампанію з відгуками незадоволених користувачів та публікаціями у медіа. 

«Настав час для Apple виправити обмін повідомленнями. Справа не в кольорі бульбашок. Це розмиті відео, розірвані групові чати, відсутність сповіщень про прочитання та індикаторів набору тексту, неможливість переписки через Wi-Fi тощо. Ці проблеми існують тому, що Apple відмовляється впровадити сучасні стандарти для обміну повідомленнями, коли люди з iPhone та Android пишуть одне одному», – йдеться на сторінці кампанії.  

Серед інших проблем згадують недостатню безпеку обміну повідомленнями, незручність читати білі повідомлення на світло-зеленому тлі, погану якість фото тощо. При цьому також наголошують, що впровадження RCS не змінить iMessage, проте дозволить власникам Apple зручно спілкуватися з користувачами Android. 

«Apple має виправити те, що не працює. Поганий досвід, який ви отримуєте, коли пишете користувачам Android, спричинений Apple. Однак вони можуть виправити це, перейшовши від SMS/MMS до RCS, сучасного стандарту галузі. І досвід кожного стане кращим», – наголошують на сторінці.