Google продовжує просувати стандарт RCS для миттєвого обміну повідомленнями й робить це креативно. Компанія випустила коротке відео на мотив треку Дрейка «Texts go green» («Повідомлення стають зеленими»), у якому ненав’язливо покритикувала Apple за те, що виробник досі ігнорує цей стандарт. 

На сторінці у Твіттері Google запропонувала неофіційне пояснення тексту пісні. Повідомлення в Apple Messages зазвичай з’являються у блакитній бульбашці – однак якщо користувач пише людині, що не має iPhone, бульбашка стає зеленою. 

Google натякнули, що за допомогою RCS користувачі Apple Messages могли б зручно спілкуватися навіть з тими, хто не має iPhone. Проблему може вирішити тільки Apple, якщо нарешті прийме новий стандарт – а взагалі нічого такого, просто пісня класна. 

Rich Communications Service (RCS) – протокол передавання даних, розроблений на заміну SMS. На відміну від попереднього стандарту, він дозволить також передавати мультимедіа та є більш безпечним. 

RCS вже впровадили для Android, однак Apple усе ще відмовляється мати з ним справу. Напівжартівливе відео на цю тему від Google вперше розмістили на сторінці Android.